Kdyby všichni lidé nosili u sebe Bibli tak, jako mobil či klíče, hned by bylo na světě lépe ,-)

23. 11. 2012 18:40
Rubrika: Nezařazené

Klíče a mobil, dvě věci, které nosí u sebe snad každý z nás. Znáte to, když je náhodou někde zapomenete, jak jste nervózní? Mě se to nejednou stalo. Jak je člověk rád, že si může klíči otevřít dům a mobilem zavolat své rodině či přátelům. I Bůh nám dal klíč a mobil ,,v jednom“.  A to Bibli. Ne nadarmo se jí říká Kniha knih…

Bible je vlastně klíčem k našemu srdci. Otvírá nám spousta možností a dveří, za kterými se skrývá naděje, povzbudivé slovo a hlavně Pravda. Biblí otvírá Bůh naše srdce a zve nás k sobě ,,na návštěvu.“

Dále by Bible mohla být i mobilem. Každý den si můžete volat s Bohem. Na rozdíl od ostatních operátorů vám Bůh nabízí neomezené volání- 24 hodin denně je tu pro vás. Cítíš se špatně? ,,Vytoč“ Bibli. Je ti smutno? „Vytoč“ Bibli. Máš starosti o budoucnost? ,,Vytoč Bibli“. Já využívám tuhle ,,boží linku“ každý den. A je zajímavé, jaká esemeska ve formě verše mi vždy příjde. Ty nejlepší ,,esemesky“ si píši na zvláštní papír. Tady jich pár je:

  • Když jsem si stěžovala na brigádu: ,,Věř Hospodinu a vytrvej ve své dřině, neboť Hospodinovi je snadné nečekaně rychle obohatit chudáka.“ (Sir 11,21)
  • Když jsem přemýšlela nad budoucností:,, Co oko nevidělo a ucho neslyšelo, co ani člověku na mysl nepřišlo, připravil Bůh těm, kdo ho milují.“ (1. Korintským 2, 9)
  • Když jsem se modlila za svého budoucího manžela:,,Blaze manželovi dobré ženy, počet jeho dnů bude dvojnásobný.“ (Sir 26,1)
  • Když jsem měla obavy a strach, že něco nezvládnu:,,Podle vaší víry se vám staň.“ (Mt 9, 29)
  • Když jsem měla obhájit svůj názor:,,Dodám ti odvahu, pomocí ti budu.“ (Iz 41,10)
  • Když se mi nechtěly dělat protokoly do školy:,,Jdi k mravenci lenochu, dívej se, jak žije, ať zmoudříš.“ (Př 6,6)
  • Když jsem řekla sestře, co se mi nelíbí:,,Kdo domlouvá člověku, dojde později vděku.“(Př 28, 23)
  • Když jsem byla vyčerpaná:,,Stačí, když máš mou milost, vždyť v slabosti se projeví má síla.Vždyť právě když jsem sláb, jsem silný.“ (2. K 12, 9)
  • Když jsem si myslela, že nezvládnu určité životní situace:,,Bůh je věrný, nedopustí, abyste byli podrobeni zkoušce, kterou byste nemohli vydržet, nýbrž se zkouškou vám připraví i východisko a dá vám sílu, abyste mohli obstát.“ (1. K 10, 13)

Vždycky žasnu, jaká mi přijde odpověď. Bůh je zkrátka borec! Nikdy mě nepřestane udivovat! Někdy se mi to zdá až nemožné, aby ty úryvky z Bible byly tak trefné na určitou situaci. Ale vlastně u Boha není nic nemožného, tak co sa divím =)

Kdyby všichni lidé nosili u sebe Bibli jako ty klíče a mobil, hned by jim bylo na světě lépe. Bůh dá každému tu nejlepší a nejaktuálnější odpověď. Stačí otevřít Bibli a číst. Všichni jsme stvořeni pro věčnost! Máš to napsané v každé své buňce. Jsme stvoření pro velký příběh, který píše sám Bůh ,-)

A kdo čte pravidelně Bibli, může tomuto svému životnímu příběhu porozumět =)

 

Zobrazeno 3991×

Komentáře

děsítko

zalezi na tom, jaky mas chytry telefon... tady je jeden z odkazu... https://www.youversion.com/cs/mobile

organo

Už jsem o tom taky slyšela a četla....ale na to moje stará Nokia nestačí...
Nedávno jsem viděla krásnou maličkou bibli, ta by se opravdu nechala nosit všude. Ale není to nic pro nás, co máme slabý zrak - bohužel. Tak malinká písmenka, že by s sebou člověk ještě musel nosit lupu :-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz