ZPOVĚĎ= NÁDHERNÝ RESTART!

31. 1. 2012 20:15
Rubrika: Nezařazené

Když jsem dneska jela domů tramvají, v hlavě se mi honily všelijaké myšlenky. Říkala jsem si, že jsou věci na které budu vždy sama a které snad nikdy nepřekonám. Že jsou slova, které nejdou vzít zpět, i když jimi člověk někoho zranil. Lidé mi připadli nějak šediví, obloha tmavá a slunce jakoby ani nesvítilo. V tu chvíli jsem si řekla,že nejlepší lék na takové chmury je zpověď.

Cestou do kostela jsem se ptala Boha, proč se některé věci dějí. Proč musí člověk projít tolika zkouškami či negativními zkušenostmi? Proč někteří lidé mají co jíst a jinde je hlad? Proč lidé stále odmítají Boha, který každého tolik miluje? A proč se nesnažím vidět v každém člověku Krista? Proč si neuvědomuji, že když se dotýkám nějakého křesťana,dotýkám se i Kristova těla? Když se tak nad tím zamyslím, tak jestliže někoho urážíme, uražíme Krista. Když pomlouváme nějakého křesťana, tak pomlouváme Ježíše. Ten, kdo nás uráží, uráží Ježíše. Kdo nás fackuje a zabíjí, fackuje a zabíjí Ježíše...

Vešla jsem do kostela a zastavila jsem se před nástěnkou s ohláškama. Tu ke mě přistoupila nějaká starší paní a chytla mě za rameno. Začala si se mnou povídat. V tu chvíli jsem se cítila nějak štasnější. Představovala jsem si, že se mě dotkl Ježíš. A On se mě dotkl! V duchu jsem se za tuto paní začala modlit a děkovala Bohu, že mi ji poslal do cesty. Stoupla jsem si ke zpovědnicím a čekala až příjde kněz. Nějak jsem se nemohla té zpovědi dočkat. Snad nikdy v životě jsem se netěšila na zpověď jako dnes. Svatý Augustýn říká, že zpověď je křest v slzách. Je to nádherné koupaliště i nemocnice. Uvědomila jsem si, že zpověď nemá být pochmůrným zpytováním svědomí, ale radostným ,,koupáním", protože budeme nejen šťastní, ale budeme mít i zdravou společnost.

Po zpovědi jsem si šla kleknou před oltář. A v duchu jsem řekla:,, Ježíši, příjď prosím tam, kde byly mé hříchy, naplň mě svým Duchem". Protože kdybych neprosila Boha o pomoc a neřekla mu to, tak bych zůstala prázdná. Přišel by satan i se svými kumpány a já bych mohla hřešit ještě víc. Ale když satan příjde a zjistí, že je ve mě Ježíš a Duch Svatý, tak uteče a já zůstanu svobodná, zdravá a spasená. Je to krásný pocit. Klečet před oltářem a cítit Boží přítomnost. Odevzdat vše Bohu.

Když jsem šla po mši svaté a zpovědi domů, tak mi měsíc připadal jasnější, hvězdy zářivější a mé srdce a duše čistější =).

Jestli i tobě svět připadá šedivý, tak zajdi co nejrychleji ke zpovědi! Pros Ježíše,aby tě naplnil Duchem svatým. Odevzdej vše Bohu. Protože neexistuje hřích, který by ti nemohl být odpuštěn. Nezapomeň odpustit ostatním, protože pokud neodpustíš zůstáváš v nenávisti. A pokud zůstáváš v nenávisti, nemůžeš mluvit s BOHEM, který je LÁSKA.

Zpověď je zkrátka nádherný RESTART!

 

 

Zobrazeno 4078×

Komentáře

vasek99

Krásný článek.... A co víc - SVATÁ ZPOVĚĎ je jeden z kamenů proti Goliášovi - z poselství z Medjugorje od Pany Marie... Pak ještě - půst, modlitba růžencem / modlitba srdcem, echaristie a písmo...

Tereza Šebestová

Tak tohle jsem zrovna teď potřebovala, děkuji moc!

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz