Jaké bude letošní setkání mládeže? Ve znamení Ducha Svatého...

12. 1. 2012 23:07
Rubrika: Nezařazené

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítra. A proto jsme s kamarádkou poslaly příhlášky na setkání mládeže do Žďáru. Někteří lidi na facebooku dokonce odpočítavají dny, které do setkání zbývají. Určitě víte, že letošní setkání je zaměřeno na svátost biřmování a působení Ducha Svatého na život mladého člověka. Vždycky ráda vzpomínám na moje biřmování. Ty přípravy a úžasně strávený víkend na Svatém Hostýně, to byla bomba! Člověk tu užil spoustu srandy a obohatil svůj duchovní život. Ovšem někteří biřmovanci vůbec netušili, co jim tato svátost přinese. Slova: ,,Ale dostanete sílu Ducha Svatého, který na Vás sestoupí"(Skutky 1:8), ležely v hlavě nejednomu biřmovanci. Co to vůbec znamená? A změní to nejak můj život? Můžeme očekávat, že budeme mít moc uzdravovat nemocné a činit zázraky? Toť otázka...

Křest Duchem Svatým nám umožňuje přístup k Boží moci. A dary Ducha Svatého nám umožňují tuto moc používat. Duch Svatý je pro člověka pomazáním. Je to jakýsi léčivý olej. Mnoho mých nevěřících přátel se mě ptalo, k čemu mi takové biřmování vůbec je. Tak na tuto otázku je lehká odpověď. Můžeme to přirovnat k obyčejnému oleji. A ten má hned 3 důležité funkce:

1) použití v kuchyni- snad žádná hospodyňka a kuchař si neumí představit kuchyň bez oleje. Smažení, pečení, mazání, tam všude je olej potřeba. Bez oleje, sádla nebo nějakého tuku by se v kuchyni težko hospodařilo.

2) olej do auta- můžeš mít to nejnovější BMW, ale když nemáš ten správný olej, tak auto ti je k ničemu. Motor se bez oleje zadrhne a ty nikam nedojedeš.

3) farmaceutický průmysl-mnoho léčiv obsahuje nějaký tuk. Ten se totiž snadněji rozpouští v organismu a léčivo tak snáze proniká mezi buňky. Například takové vitamíny A,D,E,K jsou rozpustné pouze v tucích. Nemluvně o tom, že tuk je základní stavební jednotkou mnoha struktur. 

Člověk s těmito třemi body může hezky argumentovat. Jestliže je obyčejný olej důležitý pro život, tak potřebujeme i nějaký hnací olej v duchovním životě. Duch Svatý je láska! Jeho dary jsou oporou každého křesťana. Z vlastní skušenosti můžu jen potvrdit, že je to ten nejlepší učitel. Má zázračnou moc. Už několikrát mi v životě dost pomohl. A stále mi pomáhá =) Vřele se doporučuji modlit litanie k Duchu Svatému =) (Kdyby měl někdo o litanie zájem, ráda pošlu)

Takže na závěr: Doufám, že na setkání mládeže dojedeš i ty! Pojďme společně volat:,, Přijď, Duchu Svatý! Naplň nás! Plamen své lásky zažehni v nás!"

 

 

 

 

Zobrazeno 1143×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz